2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΡΩΠΙΟΥ

Σπύρου Δάβαρη & Ύδρας, Κορωπί 19400

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς
Γερμανικά

ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ ΣΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ - ΚΠγ

E-mail Εκτύπωση PDF

ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΓΛΩΣΣΟΜΑΘΕΙΑΣ ΣΤΟ 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΡΩΠΙΟΥ

       Πιστεύοντας πως το δημόσιο σχολείο μπορεί, στο πλαίσιο της διδασκαλίας ξένων γλωσσών, να εφοδιάσει τους μαθητές και με τυπικά προσόντα, πέραν των ουσιαστικών, ξεκινήσαμε το 2008 στο σχολείο μας ένα «φιλόδοξο» πρόγραμμα στα πλαίσια του προγράμματος αγωγής σταδιοδρομίας. Στόχος του προγράμματος αυτού είναι η πιστοποίηση των γνώσεων των μαθητών μας στη γερμανική γλώσσα, μέσα στις δυνατότητες που μας παρέχει το σχολικό  ωρολόγιο πρόγραμμα. Δύο φορές την εβδομάδα πραγματοποιούνται στο σχολείο μας επιπλέον μαθήματα γερμανικών, ενισχυτικού χαρακτήρα, προετοιμάζοντας εντελώς δωρεάν τους μαθητές μας για τις εξετάσεις πιστοποίησης της γνώσης Γερμανικών του Υπουργείου Παιδείας. 

       Με κίνητρο την αγάπη μας και την πεποίθηση ότι οι μαθητές μπορούν να θέσουν και να επιδιώξουν σημαντικούς στόχους, ξεκινήσαμε την προετοιμασία τους για την απόκτηση του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας στα Γερμανικά. Σ’αυτό μας ενίσχυσε η σκέψη ότι, εφόσον το εκπαιδευτικό μας σύστημα δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να διδαχτούν ξένες γλώσσες, εμείς, οι δάσκαλοί τους, μπορούμε να κάνουμε την εκμάθησή τους ποιοτική και αποτελεσματική, σύγχρονη και αντίστοιχη των απαιτήσεων της σημερινής κοινωνίας. Πιστεύοντας επίσης στο δημόσιο χαρακτήρα της εκπαίδευσης προσπαθούμε να δώσουμε στους μαθητές του δημοσίου σχολείου ίσες ευκαιρίες με αυτούς ενός ιδιωτικού χωρίς να επιβαρύνονται οι γονείς οικονομικά ιδίως λόγω της σημερινής δύσκολης οικονομικής κατάστασης.

      Η πρωτοβουλία μας βρήκε θετική ανταπόκριση από τους μαθητές μας, οι οποίοι συχνά αδιαφορούν για την ξένη γλώσσα κατά τη σχολική πράξη, λόγω έλλειψης ξεκάθαρων βραχυπρόθεσμων ή μακροπρόθεσμων στόχων. Θεωρούμε ότι αυτό το κενό μπορεί να αναπληρωθεί με πρωτοβουλίες που αγκαλιάζονται από όλους, όσοι εμπλέκονται σε αυτή τη διαδικασία.

        Με ενθουσιασμό πολλοί μαθητές δήλωσαν συμμετοχή στις εξετάσεις του προσεχούς Μαΐου 2018, πράγμα που αποκτά ιδιαίτερη αξία, εφόσον το όλο εγχείρημα είναι προαιρετικό. Οι μαθητές συμμετέχουν στην προετοιμασία των εξετάσεων και μελετούν εντατικά για την απόκτηση του πιστοποιητικού γλωσσομάθειας, βελτιώνοντας έτσι αισθητά και τη γενική επίδοσή τους στη διδασκόμενη ύλη που αντιστοιχεί στην τάξη τους.

        Ασφαλώς, αναγνωρίζουμε τη στήριξη που έχουμε από τους γονείς των μαθητών μας, οι οποίοι είναι πρόθυμοι να ανταποκριθούν στις ανάγκες που δημιουργήθηκαν αναφορικά με τα εξέταστρα. Το αμέριστο ενδιαφέρον τους, για την πρόοδο των παιδιών τους είναι πασιφανές και είναι αξιέπαινοι γι’ αυτό.

     Ευχόμαστε στους μαθητές μας καλή πρόοδο και επιτυχία στις εξετάσεις που θα διεξαχθούν στις 19 και 20 Μαΐου. Ελπίζουμε η προσπάθεια να ευοδωθεί και να συνεχιστεί τις επόμενες σχολικές χρονιές.

      Οι μαθητές που συμμετέχουν φέτος στο πρόγραμμα είναι οι Αλιάι Μαρινέλα, Μεμούσι Ρένι, Μιλτσακάκη- Βασιλείου Ευθύμη, Πολύζου Βενετία, Σταμπουλή Μαρία, Συριανού Γεωργία, Σφυρίδη Δημήτρη και Σφυρίδη Θεοδώρα.

            Η Διευθύντρια και ο σύλλογος καθηγητών του 2ου Γυμνασίου Κορωπίου

                                                                            

 

 

 

Θέματα Γερμανικών-Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας

E-mail Εκτύπωση PDF

                                        german

Ανακοίνωση της καθηγήτριας Γερμανικών Θεοδώρου Ισμήνης

Για να δείτε παλαιότερα θέματα εξετάσεων ακολουθήστε το σύνδεσμο:

Θέματα εξετάσεων στα Γερμανικά

Glossar ? Deutsch ein Hit 1 ? A Klasse

Glossar ? Deutsch ein Hit 1 ? B Klasse

Glossar ? Deutsch ein Hit 2 ? C Klasse

Fragen zum M?ndlichen - A1 

Unregelm??ige Verben-Einfache Liste

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας (ΚΠγ), ακολουθήστε τους συνδέσμους:

http://rcel2.enl.uoa.gr/kpg/

https://www.minedu.gov.gr/exetaseis-2/eggrafa-kpg

Πληροφορίες σχετικά με τον τόπο καθώς και ημερομηνίες διεξαγωγής των εξετάσεων θα δοθούν μόλις ανακοινωθούν από την αρμόδια αρχή. 

Fragen zum M?ndlichen ? A1

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 17 Οκτώβριος 2017 10:46
 

Ανακοίνωση-Αποτελέσματα Εξετάσεων ΚΠγ Μαΐου 2012 στα Γερμανικά

E-mail Εκτύπωση PDF

2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΡΩΠΙΟΥ: ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ

 

image001

 

Η σύγχρονη παγκοσμιοποιημένη κοινωνία επιβάλει στους σημερινούς νέους την απόκτηση όλο και περισσότερων προσόντων, έτσι ώστε να μπορούν να είναι στο μέλλον ανταγωνιστικοί και να ανταποκριθούν στις ανάγκες της εποχής ως πολίτες της Ευρώπης και του κόσμου. Ένα από τα σημαντικότερα τυπικά αλλά και ουσιαστικά προσόντα σήμερα είναι η καλή γνώση ξένων γλωσσών, η οποία ανοίγει δρόμους στους νέους για την επαγγελματική τους αποκατάσταση, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.          

Οι μαθητές των δημοσίων σχολείων απαξιώνουν συχνά το μάθημα των ξένων γλωσσών καθώς δεν έχουν τα κατάλληλα κίνητρα να μάθουν σε βάθος μια ξένη γλώσσα. Η έλλειψη ξεκάθαρων μακροπρόθεσμων και βραχυπρόθεσμων στόχων από πλευράς των μαθητών αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα, που μπορεί να αντιμετωπίσει ένας εκπαιδευτικός στην τάξη του. Από εκεί πηγάζουν προβλήματα συμπεριφοράς και πειθαρχίας, καθώς η έλλειψη κινήτρων οδηγεί τους μαθητές στην αδιαφορία και στην απαξίωση της διδακτικής διαδικασίας.

Ξεκινώντας λοιπόν από αυτήν την πεποίθηση και πιστεύοντας απόλυτα, ότι όλοι οι άνθρωποι πρέπει να έχουν ίσες ευκαιρίες στη γνώση και στη μόρφωση, εντάξαμε το 2008    στο μάθημα των Γερμανικών την προετοιμασία για τις εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού γλωσσομάθειας, ούτως ώστε οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου Κορωπίου τελειώνοντας την Γ΄ Γυμνασίου να συμμετέχουν στις γλωσσικές εξετάσεις του Υπουργείου Παιδείας και να αποκτήσουν τυπικά προσόντα, πέραν των ουσιαστικών. Στόχος λοιπόν ήταν να έχουν οι μαθητές των δημοσίων σχολείων ίσες ευκαιρίες με αυτούς των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων, οι οποίοι αποκτούν πτυχία στις ξένες γλώσσες με την κατάλληλη προετοιμασία στο σχολείο τους. Εξάλλου αν θέλουμε να μιλάμε για δωρεάν παιδεία στην Ελλάδα πρέπει να φροντίσουμε αυτή να καλύπτει όλες τις ανάγκες του σύγχρονου μαθητή και να παρέχεται εξίσου σε όλους τους μαθητές ανεξάρτητα από την οικονομική στάθμη των γονιών τους.

Πρωταγωνιστές σε όλοι αυτή τη διαδικασία ήταν οι ίδιοι οι μαθητές, γι? αυτό και θα θέλαμε, όπως και κάθε χρόνο, να τους συγχαρούμε για τη συμμετοχή και την επιτυχία τους και να τους ευχαριστήσουμε όλους ονομαστικά, ελπίζοντας ότι θα συνεχίσουν να θέτουν στόχους και να αγωνίζονται για αυτούς.

 

Θερμά Συγχαρητήρια λοιπόν στους:

ΒΛΑΧΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΓΚΙΚΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΔΕΛΦΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΘΕΟΔΟΣΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ

ΚΑΡΝΑΜΠΑΚΟΥ ΜΑΡΙΑΝΑ

ΚΑΤΣΑΝΑΙ ΑΓΓΕΛΙΚΗ

ΚΟΥΣΚΟΥΒΑΤΑΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ

ΛΙΛΑ ΜΕΡΕΜΕ

ΜΑΣΤΡΟΔΗΜΑ ΠΕΡΔΙΚΑ ΜΑΡΙΛΕΝΑ

ΝΕΜΠΙΑ ΜΠΛΕΡΙΝΑ

ΠΕΤΡΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

 

Καλή συνέχεια στο Λύκειο και πολλές επιτυχίες στη ζωή σας.

 

 

Ο Διευθυντής

Κωνσταντίνος Ν. Σωτηρόπουλος

 

 

 

Η καθηγήτρια Γερμανικών

Ισμήνη Θεοδώρου

 

 

 

 

Ανακοίνωση-Χάρτης-Υποψήφιοι ΚΠγ Μαΐου 2012 στα Γερμανικά

E-mail Εκτύπωση PDF

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Οι εξετάσεις για το Κρατικό Πιστοποιητικό γλωσσομάθειας θα διεξαχθούν στο 1ο Λύκειο Παλλήνης (16ο χιλ. Λεωφόρου Μαραθώνος, Παλλήνη) το Σάββατο 12 και την Κυριακή 13 Μαίου (Δείτε τα συνημμένα για περισσότερες πληροφορίες).

Για να δείτε το χάρτη για το πώς μπορεί κανείς να φτάσει στο εξεταστικό κέντρο πατήστε εδώ.

Στις εξετάσεις του ΚΠγ των Γερμανικών θα συμμετέχουν όπως κάθε χρόνο οι μαθητές του σχολείου μας που παρακολούθησαν το μάθημα των Γερμανικών και συμμετείχαν στην εξειδικευμένη προετοιμασία που έγινε στα πλαίσια του μαθήματος.

Στις εξετάσεις για το επίπεδο Α1-Α2 συμμετέχουν οι:

ΒΛΑΧΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΔΕΛΦΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΘΕΟΔΟΣΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ

ΚΑΡΝΑΜΠΑΚΟΥ ΜΑΡΙΑΝΑ

ΚΑΤΣΑΝΑΙ ΑΓΓΕΛΙΚΗ

ΚΟΥΣΚΟΥΒΑΤΑΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ

ΜΑΣΤΡΟΔΗΜΑ ΠΕΡΔΙΚΑ ΜΑΡΙΛΕΝΑ

ΜΕΡΕΜΕ ΛΙΛΑ

ΜΠΛΕΡΙΝΑ ΝΕΜΠΙΑ

ΝΤΟΥΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ

ΠΕΤΡΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ


Στο επίπεδο Β1-Β2 συμμετέχουν οι:

ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΙΩΑΝΝΑ


Στο επίπεδο Γ1 συμμετέχουν οι:

ΓΚΙΚΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

 

ΕΥΧΟΜΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ

 

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

 

Η Καθηγήτριά σας

Θεοδώρου Ισμήνη

 

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Οι εξετάσεις για το Κρατικό Πιστοποιητικό γλωσσομάθειας θα διεξαχθούν στο 1ο Λύκειο Παλλήνης (16ο χιλ. Λεωφόρου Μαραθώνος, Παλλήνη) το Σάββατο 12 και την Κυριακή 13 Μαίου. Το πρόγραμμα των εξετάσεων δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα από το Υπουργείο Παιδείας. Για να δείτε το χάρτη για το πώς μπορεί κανείς να φτάσει στο εξεταστικό κέντρο πατήστε εδώ.

 

Στις εξετάσεις του ΚΠγ των Γερμανικών θα συμμετέχουν όπως κάθε χρόνο οι μαθητές του σχολείου μας που παρακολούθησαν το μάθημα των Γερμανικών και συμμετείχαν στην εξειδικευμένη προετοιμασία που έγινε στα πλαίσια του μαθήματος.

 

Στις εξετάσεις για το επίπεδο Α1-Α2 συμμετέχουν οι:

ΒΛΑΧΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΔΕΛΦΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΘΕΟΔΟΣΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ

ΚΑΡΝΑΜΠΑΚΟΥ ΜΑΡΙΑΝΑ

ΚΑΤΣΑΝΑΙ ΑΓΓΕΛΙΚΗ

ΚΟΥΣΚΟΥΒΑΤΑΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ

ΜΑΣΤΡΟΔΗΜΑ ΠΕΡΔΙΚΑ ΜΑΡΙΛΕΝΑ

ΜΕΡΕΜΕ ΛΙΛΑ

ΜΠΛΕΡΙΝΑ ΝΕΜΠΙΑ

ΝΤΟΥΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ

ΠΕΤΡΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

 

Στο επίπεδο Β1-Β2 συμμετέχουν οι:

ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΙΩΑΝΝΑ

 

Στο επίπεδο Γ1 συμμετέχουν οι:

ΓΚΙΚΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

 

ΕΥΧΟΜΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 05 Ιούνιος 2012 16:47
 

Θέματα Εξετάσεων ΚΠγ στα Γερμανικά

E-mail Εκτύπωση PDF

ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΓΛΩΣΣΟΜΑΘΕΙΑΣ (ΚΠΓ)

ΘΕΜΑΤΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΜΑΪΟΥ 2012 ΣΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ

 

  1. Επίπεδο Α (Α1 «στοιχειώδης γνώση», Α2 «βασική γνώση»)

  

  1. Επίπεδο Β (Β1 «μέτρια γνώση», Β2 «καλή γνώση»)

 

 

  1. Επίπεδο Γ1 («πολύ καλή γνώση»)

 

Για θέματα παρελθόντων ετών πατήστε εδώ.

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 25 Σεπτέμβριος 2012 21:12
 


Σελίδα 1 από 2
Ulti Clocks content

Θετικές Επιστήμες

Σχολικά Προγράμματα

Εργασίες Μαθητών-Έντυπα

Βιωματικές Δράσεις

Συνδεδεμένοι Χρήστες

Έχουμε 8 επισκέπτες συνδεδεμένους