2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΡΩΠΙΟΥ

Σπύρου Δάβαρη & Ύδρας, Κορωπί 19400

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς

Erasmus+ Days 2020

E-mail Εκτύπωση PDF

erasmus days

15, 16 & 17 Οκτωβρίου 2020 #ErasmusDays: Τρεις ημέρες εορτασμού του Προγράμματος Erasmus + στην Ευρώπη και σε ολόκληρο τον κόσμο. Μια μοναδική ευκαιρία για την σχολική κοινότητα να οργανώσει μια εκδήλωση, να μοιραστεί την εμπειρία της με το Erasmus και να τη διαδώσει.

Η διεθνής κινητικότητα (international mobility) και η ευρωπαϊκή ταυτότητα βρίσκονται για άλλη μια φορά στο επίκεντρο των #ErasmusDays 2020. Το 2019 πραγματοποιήθηκαν 3.995 εκδηλώσεις σε 53 χώρες! Είμαστε έτοιμοι να τα πάμε ακόμα καλύτερα φέτος;

Το σχολείο μας, ως ενεργό μέλος της κοινότητας αυτής, σας παραθέτει την δουλειά του.

ERASMUS 2020

Journée Erasmus: 15 16 et 17 octobre

Le groupe Erasmus grec en vers!!!

Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 15 Οκτώβριος 2020 07:54
 

Παροχή προσωπικών λογαριασμών στους μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο

E-mail Εκτύπωση PDF
psd

Με το υπ' αριθ. 39731/Δ2/20-3-2020 έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων ενημερώσαμε τους γονείς/κηδεμόνες σχετικά με την υλοποίηση από το ΥΠΑΙΘ μίας νέας ευέλικτης διαδικασίας παροχής λογαριασμών πρόσβασης (μαθητικούς λογαριασμούς) στους μαθητές και τις μαθήτριες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τη χρήση των υπηρεσιών του Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου. Για όλους τους μαθητές/μαθήτριες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης λειτουργεί μία νέα αυτοματοποιημένη διαδικασία δημιουργίας μαθητικών λογαριασμών ΠΣΔ με ευθύνη του κηδεμόνα.

Παρακαλούνται όσοι μαθητές δεν ολοκλήρωσαν πέρισυ την δημιουργία του σχετικού λογαρισμού να το πράξουν άμεσα.
Όσοι μαθητές δημιούργησαν ήδη λογαριασμό αλλά δεν θυμούνται είτε το user-id τους είτε το password, να επικοινωνήσουν με τον καθηγητή της Πληροφορικής που τους διδάσκει.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ πατήστε εδώ.

Για να δείτε λεπτομερείς οδηγίες με εικόνες για τη δημιουργία λογαριασμών μαθητών/τριών στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο παρακαλώ πατήστε εδώ. (συγγραφέας: Καραβάτα Άρτεμις, Καθηγήτρια Πληροφορικής).

Για να δείτε λεπτομερείς οδηγίες με εικόνες για την εγγραφή μαθητών/τριών σε μαθήματα της Ηλεκτρονικής Σχολικής Τάξης, παρακαλώ πατήστε εδώ(συγγραφέας: Καραβάτα Άρτεμις, Καθηγήτρια Πληροφορικής).

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 19 Οκτώβριος 2020 08:29
 

Πρόγραμμα-Ανακοίνωση

E-mail Εκτύπωση PDF
timetable

Για να δείτε το  πρόγραμμα όπως έχει διαμορφωθεί                                     

απο ΔΕΥΤΕΡΑ  19/10 /2020 έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23/10/20 πατήστε εδώ.

Για να δείτε τα διαλείμματα ανά τμήμα, πατήστε εδώ.

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 19 Οκτώβριος 2020 10:07
 

Ημέρα Ευρωπαϊκών Γλωσσών

E-mail Εκτύπωση PDF

European Language Day

Το  2ο Γυμνάσιο δημοσιεύει ένα ποίημα που δημιούργησε στα γαλλικά, εμπνευσμένο από το ποίημα Καλλιπάτειρα του Λορέντζο Μαβίλη, το οποίο απηύθυνε στους παρτενέρ του στο Collège Paul Verlaine στο Παρίσι.

Για να διαβάσετε το ποίημα πατήστε εδώ.

 

ΦΕΚ για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση

E-mail Εκτύπωση PDF

Παρακαλούνται οι γονείς όπως ενημερωθούν για το ΦΕΚ 3882/Τεύχος B’/12.09.2020 για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Παρακαλούνται επίσης οι γονείς όπως διαβάσουν προσεκτικά το Παράρτημα ΙΙ του υπ' αριθμ. 121802/2020 εγγράφου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (ΥΠΑΙΘ) με Θέμα «Οδηγίες προς Διευθυντές και Εκπαιδευτικούς Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης για τη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση κατά το σχολικό έτος 2020-21» σχετικά με την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων στο πλαίσιο της διαδικασίας σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων («ΥΠΑΙΘ»).

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 24 Σεπτέμβριος 2020 08:01
 

Διευκρινίσεις για την υποχρεωτική χρήση μάσκας στον σχολικό χώρο

E-mail Εκτύπωση PDF

mask1

Σε συνέχεια της με αρ. πρωτ. 118259/ΓΔ4/09-09-20 εγκυκλίου του Υ.ΠΑΙ.Θ. με την οποία σας γνωστοποιήθηκε η αρ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 55339/08-09-20 ΚΥΑ (Β ́ 3780), παρακαλούμε για την πιστή εφαρμογή της και ειδικότερα της παρ. 7 του άρθρου 2 όπου ορίζεται: «Σε περίπτωση που μαθητής δεν τηρεί τις υποχρεώσεις του ως προς την υποχρεωτική χρήση μάσκας (μη ιατρικής ή ιατρικής/χειρουργικής), δεν του επιτρέπεται η είσοδος στη σχολική τάξη και λαμβάνει απουσία, ενώ, εφόσον είναι ανήλικος, παραμένει σε ειδικό χώρο, με τήρηση όσο το δυνατόν επαρκούς απόστασης και των λοιπών μέτρων προστασίας, μέχρι την παραλαβή του από τους γονείς/κηδεμόνες του. Ο ειδικός χώρος ορίζεται με απόφαση του Συλλόγου διδασκόντων, υπό την εποπτεία του Διευθυντή της σχολικής μονάδας. Κατά την άφιξη των γονέων/κηδεμόνων, επισημαίνονται η χρησιμότητα και η αναγκαιότητα της χρήσης μάσκας.»

Για να δείτε το έγγραφο του υπουργείου πατήστε εδώ.

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 18 Σεπτέμβριος 2020 15:14
 

Σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση

E-mail Εκτύπωση PDF

Παρακαλούμε τους γονείς/κηδεμόνες όπως ενημερωθούν γις τις κατηγορίες των μαθητών που εμπίπτουν στην σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση σύμφωνα με το υπ' αριθμ. 121802/2020 έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (ΥΠΑΙΘ) με Θέμα «Οδηγίες προς Διευθυντές και Εκπαιδευτικούς Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης για τη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση κατά το σχολικό έτος 2020-21».

Βάσει των όσων αναφέρονται στο έγγραφο, και με στόχο τον προγραμματισμό, τη διαμόρφωση των αντίστοιχων προγραμμάτων και την άμεση έναρξη υλοποίησης της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης για τις κατηγορίες των μαθητών που εμπίπτουν σε αυτήν, είναι απαραίτητη η καταγραφή των μαθητών/τριών οι οποίοι/ες δεν δύνανται να παρακολουθήσουν με φυσική παρουσία την εκπαιδευτική διαδικασία.

Για το λόγο αυτό, καλούνται οι  γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών όπως ενημερωθούν προκειμένου να προσκομίσουν από Τρίτη 15-09-2020 έως και Παρασκευή 18-09-2020 στο σχολείο τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που βεβαιώνουν ότι εμπίπτουν στις ομάδες αυξημένου κινδύνου, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρου 8 της υπό στοιχεία Δ1α/ΓΠ.οικ.55339/20-8-9-2020 (ΦΕΚ 3780 τΒ ́) ΚΥΑ των Υπουργών Ανάπτυξης, Επενδύσεων, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υγείας, Εσωτερικών, Υποδομών και Μεταφορών.

Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 17 Σεπτέμβριος 2020 16:17
 

Επιμέρους οδηγίες για την χρήση μάσκας από τον ΕΟΔΥ

E-mail Εκτύπωση PDF

 mask

mask2

Παρακάτω θα βρείτε συνδέσμους με συμπληρωματικό υλικό του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας με θέμα: «Μέτρα προφύλαξης από τον ιό SARS-Cov-2 που προκαλεί τη νόσο COVID-19».

Παρακαλούμε να διαβάσετε τα έγγραφα ώστε να ενημερωθεί όλη η εκπαιδευτική κοινότητα (εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς) προκειμένου να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για την πρόληψη κατά της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.

1. Checklist για τους γονείς

2. Checklist για τους μαθητές

3. Οδηγίες (1) για την σωστή χρήση μάσκας

4. Οδηγίες (2) για την σωστή χρήση μάσκας

5. Αφίσα

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 11 Σεπτέμβριος 2020 06:45
 


Σελίδα 1 από 10
Ulti Clocks content

Θετικές Επιστήμες

Σχολικά Προγράμματα

Εργασίες Μαθητών-Έντυπα

Βιωματικές Δράσεις

Συνδεδεμένοι Χρήστες

Έχουμε 32 επισκέπτες συνδεδεμένους