2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΡΩΠΙΟΥ

Σπύρου Δάβαρη & Ύδρας, Κορωπί 19400

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς

Εγκύκλιος του Υπουργείου Υγείας σχετικά με τη χρήση μάσκας

E-mail Εκτύπωση PDF

mask2

Σας παραθέτουμε την εγκύκλιο του Υποργείου Υγείας συστάσεις αναφορικά με την χρήση μάσκας στα πλαίσια της πανδημίας Covid-19. 

Για να δείτε την εγκύκλιο πατήστε εδώ.

 

Τηλεφωνική Γραμμή Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης 10306

E-mail Εκτύπωση PDF
 SupportLine 10306

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τη Γραμμή Ψυχοκοινωνικής υποστήριξης 10306, που λειτουργεί ανώνυμα και δωρεάν 24 ώρες, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας, την επιστημονική καθοδήγηση της Α’ Ψυχιατρικής Κλινικής του Αιγινητείου Νοσοκομείου, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, και υποστηρίζεται οικονομικά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος-Μέγας Δωρητής.

Η Γραμμή αφορά το Πανελλήνιο, και λειτουργεί όλο το 24ωρο, όλες τις ημέρες της εβδομάδας, καθόλη τη διάρκεια του έτους και είναι έτοιμη να ανταποκριθεί σε κάθε αίτημα στήριξης οποιουδήποτε προσώπου αισθάνεται την ανάγκη να μιλήσει σε πρόσωπο αρμόδιο, ειδικό, να ακούσει ό,τι και αν έχει να του πει. Αφορά 3 επιλογές:

Επιλογή 1-Ψυχολογική βοήθεια, Ψυχιατρική υποστήριξη
Επιλογή 2-ΨυχοΚοινωνικά θέματα
Επιλογή 3-Θέματα που αφορούν την Οικογένεια, Παιδιά και Εφήβους

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

 

Πρόγραμμα-Ανακοίνωση

E-mail Εκτύπωση PDF
timetable

Για να δείτε το ΝΕΟ πρόγραμμα όπως έχει διαμορφωθεί από   15/3/2021   πατήστε

               ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΡΤΙΟΣ 2021  

Στο πρόγραμμα προβλέπεται  και ώρα ενημέρωσης γονέων για καθέναν από τους διδάσκοντες

(ΟΙ ΩΡΕΣ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΟ ΧΡΩΜΑ)

ΠΡΟΣΟΧΗ: Για να δείτε το ωράριο των διαδικτυακών μαθημάτων / διαλειμμάτων πατήστε εδώ.

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 19 Μάρτιος 2021 10:22
 

Διάκριση μαθήτριας σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σκακιού

E-mail Εκτύπωση PDF

chestfederation

chess-covid

Με υπερηφάνεια ανακοινώνουμε την επιτυχία της μαθήτριάς μας Αθανασίου Μελίνας του τμήματος Β3 στο 1ο Διαδικτυακό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα σκακιού (Rapid). Η μαθήτρια κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο ομαδικό και το χάλκινο μετάλλιο στο ατομικό της ηλικίας της.

Το Πρωτάθλημα διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία και σημαντικό αριθμό συμμετοχών στις 20 & 21 Φεβρουαρίου 2021. Οι αγώνες έγιναν διαδικτυακά μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας tornelo με ελβετικό σύστημα 9 γύρων και χρόνο σκέψης 20' + 5''. Στους συγκεκριμένους αγώνες του πρωταθλήματος συμμετείχαν: 263 σκακιστές - στριες (220 στο Όπεν και 43 στο Γυναικών).

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας.

Για να δείτε τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης κατηγορίας πατήστε εδώ

 

Διευκρινίσεις για τη δικαιολόγηση των απουσιών μαθητών_τριών που συνοικούν με άτομα που πάσχουν από σοβαρό_ά υποκείμενο_α νοσήματα

E-mail Εκτύπωση PDF

Σας διευκρινίζουμε ότι για τη δικαιολόγηση των απουσιών των μαθητών/τριών που συνοικούν με άτομα που πάσχουν από σοβαρό/ά υποκείμενο/α νόσημα/τα και την ένταξή τους στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, τα δικαιολογητικά που προβλέπονται στο άρθρο 3 της με αρ. πρωτ. 14109/ΓΔ4/05-02-2021 ΚΥΑ (Β ́ 455) ΚΥΑ θα πρέπει να υποβάλλονται ως ακολούθως:

1. Οι κηδεμόνες ή οι ενήλικοι μαθητές υποβάλλουν στον/στη Διευθυντή/ντρια της σχολικής μονάδας με κάθε πρόσφορο τρόπο έως την Παρασκευή 12-02-2021:

(α) αίτηση υπεύθυνη δήλωση της παρ. 4 του άρθρου 8 του ν. 1599/1986 (μέσω gov.gr ή με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής) περί δικαιολόγησης των απουσιών και ένταξης στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

(β) Μαζί με την ως άνω αίτηση υπεύθυνη δήλωση οι παραπάνω ενδιαφερόμενοι/ες προσκομίζουν σε σφραγισμένο φάκελο το σύνολο των δικαιολογητικών που έχουν εκδοθεί από δημόσιες δομές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας υγείας που αποδεικνύουν ότι το συνοικούν με αυτούς πρόσωπο πάσχει από σοβαρό ή σοβαρά υποκείμενο/α νόσημα / νοσήματα του άρθρου 2 της ανωτέρω ΚΥΑ. Παράλληλα, εντός του φακέλου συνυποβάλλεται εκ μέρους των συνοικούντων προσώπων και υπεύθυνη δήλωση της παρ. 4 του άρθρου 8 του ν. 1599/1986 (μέσω gov.gr ή με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής), στην οποία δηλώνουν ότι επιθυμούν η Επιτροπή του άρθρου 1 της ανωτέρω ΚΥΑ να προβεί στην επεξεργασία των φακέλων τους.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ διαβάστε όλη την εγκύκλιο εδώ.

 

Ενημέρωση για ενισχυτική διδασκαλία

E-mail Εκτύπωση PDF
ED

Σε συνέχεια της σχετικής ανάρτησης για το πρόγραμμα της Ενισχυτικής Διδασκαλίας 2020-2021, ενημερώνουμε τους ενδιαφερόμενους μαθητές ότι τοποθετήθηκαν οι εκπαιδευτικοί και καταρτίστηκε το εβδομαδιαίο πρόγραμμα των μαθημάτων.

Για να δείτε το πρόγραμμα και τα links των καθηγητών της Ενισχυτικής πατήστε εδώ.

Τα μαθήματα θα αρχίσουν τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου και θα γίνονται μόνο εξ αποστάσεως.

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 09 Φεβρουάριος 2021 10:29
 

Βραβείο μαθήτριας Δήμητρας Καρελιώτη

E-mail Εκτύπωση PDF

Logotexnikos-KL 2

laskaridi

Logotexnikos-KL 1 

Με χαρά σας ανακοινώνουμε  ότι  η μαθήτρια του σχολείου μας  Δήμητρα Καρελιώτη διακρίθηκε στον 8ο Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό στη μνήμη Καίτης Λασκαρίδη και έλαβε το 1ο Βραβείο Γυμνασίου. Θερμά συγχαρητήρια!

Το βραβευθέν κείμενο μπορείτε να το διαβάσετε εδώ.

Το βίντεο της τελετής απονομής των βραβείων θα έχετε την ευκαιρία να το παρακολουθήσετε στον παρακάτω σύνδεσμο https://youtu.be/ZSaBFjiX4Fc

Ο θεσμός του Λογοτεχνικού Διαγωνισμού Πρωτόλειου Διηγήματος καθιερώθηκε στη μνήμη της Καίτης Λασκαρίδου από την Πρόεδρο της Βιβλιοθήκης του Ιδρύματος Μαριλένα Λασκαρίδου το 2000. Απευθυνόταν αρχικά στους μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Νομαρχίας Πειραιά. Η ανταπόκριση όμως που βρήκε στα παιδιά οδήγησε το Ίδρυμα στην απόφαση να κάνει τον διαγωνισμό πανελλήνιο από το 2012.

Ο στόχος που υπηρετεί ο διαγωνισμός, και για τον οποίο χαίρει της υποστήριξης του Υπουργείου Παιδείας, είναι να ενισχύσει την αυτοέκφραση των εφήβων και να υποστηρίξει το μάθημα της Λογοτεχνίας και της Έκθεσης στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται κάθε χρόνο, το θέμα είναι ελεύθερο και δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι μαθητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όλων των σχολείων της Ελλάδας. Απονέμονται τρία βραβεία στο Γυμνάσιο και τρία στο Λύκειο, συνοδευόμενα από αντίστοιχο χρηματικό έπαθλο. Η Κριτική Επιτροπή αποτελείται από προσωπικότητες του χώρου της λογοτεχνίας και της εκπαίδευσης, καθώς και εκπροσώπους του Ιδρύματος.

Για την προκήρυξη του 9ου Πανελλήνιου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού πατήστε εδώ.

H προθεσμία υποβολής των συμμετοχών για τoν 9ο Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Πρωτόλειου Διηγήματος στη μνήμη Καίτης Λασκαρίδη, ορίζεται η  31η Μαΐου 2021.

Για να διαβάσετε τα βραβευθέντα κείμενα του φετινού Διαγωνισμού, καθώς και τη σύνθεση της Κριτικής Επιτροπής, πατήστε εδώ.

Ανακοινώσεις και βίντεο σχετικά με τον Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό παρελθόντων ετών μπορείτε να βρείτε εδώ.

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 19 Ιανουάριος 2021 13:26
 

Ενημέρωση σχετικά με Πρόσκληση-Επιλογή-Κατανομή Στρατεύσιμου Προσωπικού

E-mail Εκτύπωση PDF

Κατάθεση Δελτίου Απογραφής γεννηθέντων το έτος 2003

 Σχετικά:

1) Το με αρ. πρωτ. Φ.430/98/225394/Σ.8419/07-12-2020 (166958/ΓΔ4, Α6/08-12-2020/ Υ.ΠΑΙ.Θ./Κ.Π.) έγγραφο του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας,  2) Το με αρ. πρωτ. Φ12α/168225/Δ4/11-12-2020 έγγραφο του Υ.ΠΑΙ.Θ.,  3) Το με αρ. πρωτ. Φ.430/101/226891/Σ.8723/18-12-2020 (172057/ΓΔ4/18-12-2020/ Υ.ΠΑΙ.Θ./Κ.Π.) έγγραφο του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας.

Σε συνέχεια των ανωτέρω σχετικών, που αφορούν στην υποχρέωση των στρατευσίμων κλάσης 2024 (γεννημένοι το 2003) για κατάθεση Δελτίου Απογραφής από 2 Ιανουαρίου 2021 μέχρι 31 Μαρτίου 2021, σας γνωρίζουμε ότι, στο πλαίσιο των μέτρων ενάντια στη διασπορά τουνέου κορωνοϊού (Covid-19), υλοποιήθηκε από την αρμόδια Διεύθυνση του ΓΕΕΘΑ και θα τεθεί σε λειτουργία από τις 2 Ιανουαρίου 2021 εφαρμογή ηλεκτρονικής κατάθεσης Δελτίου Απογραφής από τους ίδιους τους στρατεύσιμους. Η είσοδος στην εφαρμογή προϋποθέτει την προηγούμενη έκδοση από μέρους τους Αριθμού Φορολογικού Μητρώου και κωδικών πρόσβασης Taxisnet.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 10 Ιανουάριος 2021 12:20
 


Σελίδα 1 από 12
Ulti Clocks content

Θετικές Επιστήμες

Σχολικά Προγράμματα

Εργασίες Μαθητών-Έντυπα

Βιωματικές Δράσεις

Συνδεδεμένοι Χρήστες

Έχουμε 4 επισκέπτες συνδεδεμένους