2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΡΩΠΙΟΥ

Σπύρου Δάβαρη & Ύδρας, Κορωπί 19400

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς

Αγιασμός για την σχολική χρονιά 2021-2022

E-mail Εκτύπωση PDF

agiasmos2 Σας ενημερώνουμε ότι η έναρξη των μαθημάτων για το σχολικό έτος 2021-2022 θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021 στις 9:00 με τον καθιερωμένο Αγιασμό, για τον οποίο ισχύει η με αρ.πρωτ. Φ1/115739/ΓΔ4/4-9-2020 εγκύκλιος του Υ.ΠΑΙ.Θ.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, ο Αγιασμός θα πραγματοποιηθεί στον αύλειο χώρο του σχολείου με εκπροσώπους των εκπαιδευτικών και των μαθητών/τριών. Στη συνέχεια ο ιερέας θα επισκεφθεί όλες τις αίθουσες της σχολικής μονάδας, όπου θα παρευρίσκονται οι λοιποί μαθητές/τριες και οι εκπαιδευτικοί. Οι μαθητές θα πάρουν τα βιβλία τους και θα αποχωρήσουν αμέσως μετά.

Σας ενημερώνουμε ότι η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική. Κανένας μαθητής δεν θα γίνεται δεκτός στον χώρο του σχολείου αν δεν φοράει μάσκα. Επίσης, γονείς/κηδεμόνες δεν επιτρέπεται να εισέλθουν στον χώρο του σχολείου την ημέρα και την ώρα του αγιασμού.

Οι μαθητές οφείλουν να φέρουν μαζί τους την δήλωση του σελφ-τεστ ή πιστοποιητικό εμβολιασμού (ΜΟΝΟ εάν έχει παρέλθει χρονικό διάστημα 14 ημερών από την ημερομηνία της δεύτερης δόσης) ή πιστοποιητικό νόσησης (μόνο εάν δεν έχει παρέλθει χρονικό διάστημα 6μηνου).

Παρακαλούνται όλοι οι μαθητές, οι εκπαιδευτκοί και οι γονείς/κηδεμόνες όπως διαβάσουν τις γενικές οδηγίες ακολουθώντας τον παρακάτο σύνδεσμο:

Γενικές οδηγίες λειτουργίας του σχολείου, λόγω COVID-19

14 ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικά με τα μέτρα προστασίας και το πρωτόκολλο λειτουργίας των σχολείων για το έτος 2021-2022 (Πηγή: Υπουργείο Παιδείας)

Σας ευχόμαστε μια καλή και δημιουργική σχολική χρονιά!

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 10 Σεπτέμβριος 2021 13:15
 

Απαλλαγή από το μάθημα των Θρησκευτικών, Φυσικής Αγωγής & Μουσικής

E-mail Εκτύπωση PDF
thriskeftika

Παρακαλούνται οι γονείς όπως ενημερωθούν από το συνημμένο ΦΕΚ 2286/2021, σχετικά με τη διαδικασία της απαλλαγής από το μάθημα των Θρησκευτικών, της Φυσικής Αγωγής και της Μουσικής.

Ειδικά για το μάθημα των Θρησκευτικών επισημαίνουμε τα εξής: Σύμφωνα με την εγκύκλιο, καλούνται οι γονείς/κηδεμόνες που επιθυμούν την απαλλαγή των παιδιών τους από το μάθημα των Θρησκευτικών να υποβάλλουν την κάτωθι υπεύθυνη δήλωση συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη εις διπλούν (μία για κάθε γονέα). Οι δηλώσεις αυτές με βεβαιωμένο το γνήσιο της υπογραφής θα προσκομίζονται στο σχολείο. Μόνον στην περίπτωση που η γονική μέριμνα ασκείται από τον ένα γονέα, αρκεί η υπογραφή του/της ασκούντος/ούσης τη γονική μέριμνα.

Λήξη προθεσμίας υποβολής: 17η Σεπτεμβρίου.

Υπεύθυνη Δήλωση Απαλλαγής από τα Θρησκευτικά

ΦΕΚ 2286/1-6-2021

Σημείωση: Η ισχύς της χορήγησης απαλλαγής είναι ετήσια και ανανεώνεται για κάθε σχολικό έτος με την ίδια διαδικασία.

Σε περίπτωση που συντρέχουν λόγοι όπως αυτοί περιγράφονται στην εν λόγω εγκύκλιο και για την απαλλαγή μαθητών/τριών από τα μαθήματα Φυσικής Αγωγής ή/και Μουσικής παρακαλούνται οι γονείς όπως συμβουλευθούν τις αντίστοιχες παραγράφους του ΦΕΚ για την διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν.

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 10 Σεπτέμβριος 2021 13:10
 

Ανακοίνωση για την μεταφορά μαθητών

E-mail Εκτύπωση PDF

school bus Παρακαλούνται οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών που επιθυμούν να χρησιμοποιούν το μισθωμένο ιδιωτικό λεωφορείο από την περιοχή του Καρελά να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με το σχολείο μέχρι την Παρασκευή 17/9/2021.

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 15 Σεπτέμβριος 2021 08:25
 

Διαδικασίες και ολοκλήρωση εγγραφών Διαδικασίες και ολοκλήρωση εγγραφών

E-mail Εκτύπωση PDF

Αγαπητοί γονείς – κηδεμόνες,

Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με το άρθρο 9 της Υ.Α. 7994/ΓΔ4 (ΦΕΚ 2005, τ.Β΄- 31-05-2019), για την ολοκλήρωση των εγγραφών των μαθητών μας για το σχολικό έτος 2021-2022, θα πρέπει να προσκομίσετε στο σχολείο από την Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2021 έως και  την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2021 επιμέρους δικαιολογητικά. (ο τρόπος θα κοινοποιηθεί με νεώτερη ανακοίνωση).

Για να δείτε τα δικαιολογητικά και ολόκληρη την ανακοίνωση παρακαλώ πατήστε εδώ.

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 01 Σεπτέμβριος 2021 06:59
 

Πρόγραμμα Εξετάσεων Σεπτεμβρίου 2021 & Εξεταστέα Ύλη

E-mail Εκτύπωση PDF
exams

Παρακαλώ ακολουθήστε τους παρακάτω συνδέσμους για να ενημερωθείτε για το πρόγραμμα της 2ης εξεταστικής περιόδου καθώς και για το πρόγραμμα ενισχυτικής διδασκαλίας των μαθητών:

Πρόγραμμα εξεταστικής περιόδου Σεπτεμβρίου 2021.

Για να δείτε την ύλη ανά τάξη και μάθημα πατήστε εδώ. 

Α' Γυμνασίου

Β' Γυμνασίου

Γ' Γυμνασίου

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 01 Σεπτέμβριος 2021 06:56
 

Ενημέρωση για εγγραφές, μετεγγραφές

E-mail Εκτύπωση PDF

Από τις 18 Ιουνίου 2021 και ώρα 10:00 έως και τις 2 Ιουλίου 2021 και ώρα 23:59, όσοι/ες επιθυμούν να εγγραφούν, να ανανεώσουν την εγγραφή τους ή να μετεγγραφούν σε οποιαδήποτε τάξη Δημόσιων Ημερήσιων και Εσπερινών ΓΕ.Λ. -ΕΠΑ.Λ. και Π.ΕΠΑ.Λ., θα μπορούν να υποβάλουν «Ηλεκτρονική Αίτηση» για το σχολικό έτος 2021-2022.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται μέσω της εφαρμογής e-εγγραφές στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://e-eggrafes.minedu.gov.gr

ή μέσω της διαδικτυακής πύλης

https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/eggraphe-se-skholeio/eggraphe-ananeose-eggraphes-se-geniko-kai-epaggelmatiko-lukeio

συμπληρώνοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία.

Παρακαλούμε όπως επίσης επισκεφθείτε προηγούμενη ανάρτησή μας με θέμα:

ΕΠΕΙΓΟΝ: Προετοιμασία για την έναρξη λειτουργίας της εφαρμογής e-εγγραφές

Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 20 Ιούνιος 2021 11:41
 

Οδηγίες Υποβολής Αιτημάτων Έγκρισης Παράλληλης Στήριξης για το σχολικό έτος 2021-2022

E-mail Εκτύπωση PDF
 parallili stiriksi

Σας γνωρίζουμε ότι εκδόθηκε η υπ’αρίθμ.πρωτ. 65491/Δ3/07-06-2021 εγκύκλιος του ΥΠΑΙΘ με θέμα: «Εγκύκλιος προϋποθέσεων και διαδικασιών: α) για την έγκριση παράλληλης στήριξης συνεκπαίδευσης, β) για την έγκριση στήριξης από Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό και γ) για την έγκριση στήριξης από Σχολικό Νοσηλευτή, μαθητών/τριών για το διδακτικό έτος 2021-2022».

Σας υπενθυμίζουμε ότι, βάσει της εγκυκλίου, καταληκτική ημερομηνία διαβίβασης των αιτημάτων στη Δ.Δ.Ε. είναι η 30-06-2021. Επομένως, καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτημάτων των γονέων προς το σχολείο μας είναι η 29η Ιουνίου 2021. Θα θέλαμε να σας επισημαίνουμε ότι αιτήματα έγκρισης για οποιαδήποτε στήριξη, τα οποία δεν πληρούν τις προϋποθέσεις υποβολής, σύμφωνα με τα περιγραφόμενα της ανωτέρω σχετικής εγκυκλίου, είτε εξαιτίας εκπρόθεσμης υποβολής τους, είτε και εξαιτίας ελλιπούς /λανθασμένου/ή εκπρόθεσμου δικαιολογητικού, δεν θα εξετάζονται και θα πρέπει να κατατεθούν εκ νέου κατά την επόμενη φάση υποδοχής αιτημάτων και σε κάθε περίπτωση μέχρι και την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021 (βλ. εγκύκλιο σελ.15, παρ.Β.3).

Για να κατεβάσετε το υπόδειγμα αίτησης του γονέα/κηδεμόνα πατήστε εδώ.

 

Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας Σχολικής Μονάδας

E-mail Εκτύπωση PDF

school rules

Ο όρος «σχολικός κανονισμός» περικλείει ένα σύνολο κανόνων που απορρέουν είτε από  τη σχολική νομοθεσία είτε είναι αποφάσεις του Συλλόγου διδασκόντων και έχουν ως βασικό σκοπό την οριοθέτηση ενός χώρου στον οποίο θα συνεργάζονται δημιουργικά όλοι οι παράγοντες της σχολικής κοινότητας, καθηγητές, μαθητές, γονείς με απώτερο στόχο την ομαλή λειτουργία της σχολικής μας μονάδας.

Αποσκοπούν επίσης να περιγράψουν όχι μόνο τις υποχρεώσεις, αλλά και να προφυλάξουν τα δικαιώματα των μαθητών, κυρίως, τόσο στις μεταξύ τους σχέσεις όσο και στις σχέσεις τους με τους φορείς του Σχολείου. Η σχολική μονάδα πρέπει να είναι ευνομούμενη ομάδα, για να έχει  αποτελεσματικότητα και να αποτελεί για τους μαθητές παράδειγμα δημοκρατικής λειτουργίας και πρότυπο δημοκρατικής αγωγής.

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι σύμφωνα με το υπ’ αριθ. 7993/2-6-21 έγγραφο της ΔΔΕ Ανατ. Αττικής και κατόπιν της υπ΄αριθμ. 13423/ΓΔ4 υπουργικής απόφασης «Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης» (ΦΕΚ 491/τΒ/09-02-2021),  εγκρίθηκε ο Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας του σχολείου μας για το σχολικό έτος 2020-2021. 

Για να δείτε τον εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας του σχολείου, πατήστε εδώ.

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 08 Ιούνιος 2021 08:42
 


Σελίδα 1 από 9
Ulti Clocks content

Θετικές Επιστήμες

Σχολικά Προγράμματα

Εργασίες Μαθητών-Έντυπα

Βιωματικές Δράσεις

Συνδεδεμένοι Χρήστες

Έχουμε 4 επισκέπτες συνδεδεμένους