2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΡΩΠΙΟΥ

Σπύρου Δάβαρη & Ύδρας, Κορωπί 19400

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς

Ανακοίνωση προς γονείς

E-mail Εκτύπωση PDF

 ypeth

tablet

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το σχολείο μας παρέλαβε 9 φορητές συσκευές tablet από το Υπουργείο Παιδείας προκειμένου να εξυπηρετηθούν μαθητές που δεν διαθέτουν Ηλεκτρονικό Υπολογιστή στο σπίτι τους και δεν έχουν δυνατότητα συμμετοχής στην σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Τα κριτήρια δανεισμού των tablet στους μαθητές, όπως έχουν ορισθεί από εγκύκλιο του Υπουργείου, είναι:  κοινωνικά, οικονομικά (χαμηλό εισόδημα, ανεργία γονέων/κηδεμόνων), η ιδιότητα μέλους μονογονεïκής, πολύτεκνης, τρίτεκνης ή ορφανικής οικογένειας, και η ύπαρξη ειδικών δυσκολιών μάθησης.

Κατά την παράδοση της ηλεκτρονικής συσκευής από τον Διευθυντή της σχολικής μονάδας, ο παραλήπτης (γονέας/κηδεμόνας) θα υπογράφει Υπεύθυνη Δήλωση, στην οποία θα αναφέρει ρητά ότι παραλαμβάνει τη συγκεκριμένη συσκευή, αναλαμβάνει την υποχρέωση αφενός μεν επιστροφής της ανωτέρω συσκευής στη σχολική μονάδα, όταν εκλείψουν οι λόγοι, για τους οποίους του παραχωρήθηκε η χρήση της (π.χ. όταν λήξει η αναστολή της δια ζώσης λειτουργίας των σχολικών μονάδων) ή οποτεδήποτε του ζητηθεί από τη Διεύθυνση της σχολικής μονάδας και αφετέρου καταβολής αποζημίωσης στο Ελληνικό Δημόσιο ή αντικατάστασης της ηλεκτρονικής συσκευής σε περίπτωση απώλειας, καταστροφής ή βλάβης, η οποία υπερβαίνει την αναμενόμενη από τη συνήθη χρήση της και δεν οφείλεται σε ελάττωμα της συσκευής, καθώς και σε περίπτωση που απλώς αρνηθεί την επιστροφή της στη σχολική μονάδα, από την οποία την παρέλαβε.

Παρακαλούνται όσοι ενδιαφέρονται να κάνουν αίτηση και να την υποβάλλουν ηλεκτρονικά στο σχολείο.

 

Ενισχυτική Διδασκαλία, σχολικό έτος 2020-2021

E-mail Εκτύπωση PDF

ED

Σας γνωστοποιούμε ότι στο ΦΕΚ Β ́ 4194/29-09-2020 δημοσιεύτηκε η με αρ. πρωτ. 125614/Δ2/21-09-2020 Υ.Α. με θέμα: «Οργάνωση και λειτουργία σχολικών κέντρων αντισταθμιστικής εκπαίδευσης ως προς την Ενισχυτική Διδασκαλία για το σχολικό έτος 2020-2021». Σύμφωνα με την ανωτέρω Υπουργική Απόφαση, για το σχολικό έτος 2020- 2021 η Ενισχυτική Διδασκαλία μαθητών Γυμνασίου περιλαμβάνει τα μαθήματα: Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία και Αγγλικά.

Σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 1 του Κεφαλαίου Α ́ της με αρ. πρωτ. Δ1α/Γ.Π.οικ. 69543/31-10-2020 Κ.Υ.Α. (Β’ 4810) δίδεται η δυνατότητα διενέργειας της ενισχυτικής διδασκαλίας μέσω τηλεκπαίδευσης.

Οι γονείς-κηδεμόνες των μαθητών/τριών θα πρέπει να υποβάλουν ηλεκτρονικά στο σχολείο τη σχετική αίτηση-δήλωση σύμφωνα με το υπόδειγμα παρακάτω. Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων στο σχολείο μας είναι η Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2020.

Υπόδειγμα αίτησης-δήλωσης μαθημάτων 2020_2021

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 18 Νοέμβριος 2020 19:33
 

Επείγουσα ανακοίνωση

E-mail Εκτύπωση PDF

urgent

Αγαπητοί γονείς,

Σας παρακαλούμε όπως ελέγξετε την ηλεκτρονική σας αλληλογραφία. Λάβαμε ενημέρωση από το Υπουργείο Παιδείας την Κυριακή στις 9 μ.μ. ότι άλλαξαν οι διευθύνσεις των Personal Room των καθηγητών. Κατά συνέπεια σας στείλαμε με μέιλ αρχείο με τις επικαιροποιημένες διευθύνσεις. Παρακαλούμε πολύ όπως προωθήσετε το αρχείο στα παιδιά σας. 

Σημείωση: Το μόνο που αλλάζει είναι ότι έχει προστεθεί ένα 2 μετά το secondary στην webex διεύθυνση. Χωρίς αυτήν την προσθήκη όμως οι μαθητές δεν θα μπορούν να εισέλθουν στην ηλεκτρονική τάξη. 

 

Πρόγραμμα-Ανακοίνωση

E-mail Εκτύπωση PDF
timetable

Για να δείτε το πρόγραμμα όπως έχει διαμορφωθεί για την περίοδο της καραντίνας 30/11-4/12/2020 πατήστε εδώ  

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η έναρξη, η διάρκεια καθώς και τα διαλλείμματα έχουν τροποποιηθεί.

Παρακαλούμε όπως συμβουλευθείτε το επισυναπτόμενο αρχείο πατώντας εδώ.

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 27 Νοέμβριος 2020 11:01
 

Σημαντική Ανακοίνωση προς γονείς και μαθητές

E-mail Εκτύπωση PDF

cyber crime

 

distance learning

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Στο πλαίσιο της πρώτης εβδομάδας τηλεκπαίδευσης στο γυμνάσιό μας, ήρθαμε αντιμέτωποι με φαινόμενα έκθεσης και παραβίασης των πνευματικών και ατομικών μας δικαιωμάτων, εκπαιδευτικών και μαθητών, με αναρτήσεις φωτογραφιών και βίντεο της ψηφιακής μας τάξης στα κοινωνικά δίκτυα από μερίδα μαθητών μας.

Θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι σύμφωνα με τις συνταγματικές επιταγές, την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) και την ποινική νομοθεσία, η ελεύθερη επικοινωνία του ατόμου και η ιδιωτική και οικογενειακή ζωή του αποτελούν προστατευόμενα αγαθά.

Έτσι, όποιος "αθέμιτα παρακολουθεί με ειδικά τεχνικά μέσα ή αποτυπώνει σε υλικό φορέα προφορική συνομιλία μεταξύ τρίτων ή αποτυπώνει σε υλικό φορέα μη δημόσια πράξη άλλου, τιμωρείται με κάθειρξη μέχρι 10 ετών". 

Ως εκ τούτου, ζητούμε τη συνεργασία σας ώστε τέτοιου είδους λυπηρά φαινόμενα να εξαλειφθούν, διαφορετικά επιφυλασσόμεθα των νομίμων δικαιωμάτων, ώστε να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας, τους μαθητές μας και την όλη εκπαιδευτική διαδικασία.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 2ου Γυμνασίου Κορωπίου

http://2gym-korop.att.sch.gr/2gymkoro/
Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 15 Νοέμβριος 2020 10:37
 

Επιβεβαίωση Ραντεβού 1ο ΚΕΣΥ

E-mail Εκτύπωση PDF

KESY

Στο πλαίσιο των νέων μέτρων για την αποφυγή της διασποράς του COVID-19, σας ενημερώνουμε ότι οι αξιολογήσεις στο 1ο ΚΕΣΥ Ανατολικής Αττικής πραγματοποιούνται μόνο με προγραμματισμένο ραντεβού που έχει δοθεί στους γονείς/κηδεμόνες.
Για τη μετακίνηση των πολιτών προς της υπηρεσία του 1ου ΚΕΣΥ Ανατολικής Αττικής τις ημέρες της απαγόρευσης κυκλοφορίας, οι εξυπηρετούμενοι πολίτες θα χρειάζεται να ακολουθήσουν κάποια βήματα. Για να δείτε τα βήματα παρακαλώ πατήστε εδώ.

 

Οδηγίες για εισαγωγή στα ηλεκτρονικά μαθήματα

E-mail Εκτύπωση PDF

Webex

e-class

stay home

Αγαπημένοι μας μαθητές,

Ευχόμαστε να παραμείνετε υγιείς εσείς και οι οικογένειές σας.

Σας παρακαλούμε όπως διαβάσετε τις οδηγίες για την εγγραφή σας και τη σύνδεση στην ηλεκτρονική σχολική τάξη (εάν δεν το έχετε ήδη κάνει). Σας παραθέτουμε επίσης ένα βίντεο στο YouTube (E-class Tutorial για το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο).

Για να δείτε τις οδηγίες πατήστε εδώ.

Για να μεταβείτε στο E-class Tutorial πατήστε εδώ.

Σας υπενθυμίζουμε ότι υπάρχουν δύο τρόποι επικοινωνίας και τηλεκπαίδευσης για τη χρονική διάρκεια της καραντίνας: ο ασύγχρονος (eclass) και ο σύγχρονος (Webex).

Ο πρώτος (eclass) αφορά σε ανακοινώσεις, ασκήσεις και σημειώσεις που θα ανεβάζουν οι καθηγητές σας καθώς και σε ενδεχόμενη απαίτησή τους να ανεβάζετε κι εσείς λυμένες ασκήσεις και εργασίες με τη μορφή μηνύματος με συνημμένα αρχεία προς εκείνους μέσω του αντίστοιχου μαθήματος στην eclass. Για να δείτε οδηγίες δείτε αντίστοιχο μήνυμα.

Ο δεύτερος (Webex) αφορά στην παρακολούθηση μαθημάτων μέσω της πλατφόρμας Webex. Οι μαθητές είναι υποχρεωμένοι να παρακολουθούν τα μαθήματα. Θα πρέπει να εισέρχονται στο Pesronal Room του καθηγητή τους δίνοντας στο πεδίο "Your Name" το πραγματικό τους Ονοματεπώνυμο. Η εισαγωγή του μέιλ τους είναι προαιρετική. Θα υπάρχει ηλεκτρονικό απουσιολόγιο που θα κρατά ο αντίστοιχος καθηγητής. Οι σύνδεσμοι των ηλεκτρονικών τάξεων των καθηγητών σας (Personal Room) έχουν ήδη σταλεί με μέιλ στους κηδεμόνες σας. Σε περίπτωση που κάποιος δεν τα έχει λάβει σας παρακαλούμε όπως στείλει email στο μέιλ του σχολείου Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.  ή επικοινωνήσει στο 210-6624662 από Δευτέρα.

Σας ενημερώνουμε ότι η πρόσβαση από κινητό στην πλατφόρμα Webex καθώς και η πρόσβαση στην eclass δεν χρεώνεται με χρήση δεδομένων από τον πάροχό σας μετά από συνεννόηση του Υπουργείου Παιδείας με τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας. 

Καλή συνέχεια!

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 06 Νοέμβριος 2020 20:43
 

Οδηγίες για την αποστολή ασκήσεων σε εκπαιδευτικούς στην Ηλεκτρονική Σχολική Τάξη (E-class)

E-mail Εκτύπωση PDF

upload
Αγαπημένοι μας μαθητές!!!
 
Για να μπορέσετε να στείλετε τις ασκήσεις σας στους καθηγητές σας  μέσα  από την Ηλεκτρονική Σχολική Τάξη (η-Τάξη) μπορείτε να ακολουθήσετε τις οδηγίες, που έχουν γραφτεί, πατώντας στον παρακάτω σύνδεσμο:
 

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 01 Απρίλιος 2020 16:21
 


Σελίδα 1 από 10
Ulti Clocks content

Θετικές Επιστήμες

Σχολικά Προγράμματα

Εργασίες Μαθητών-Έντυπα

Βιωματικές Δράσεις

Συνδεδεμένοι Χρήστες

Έχουμε 29 επισκέπτες συνδεδεμένους