2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΡΩΠΙΟΥ

Σπύρου Δάβαρη & Ύδρας, Κορωπί 19400

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς

Διευκρινίσεις για την υποχρεωτική χρήση μάσκας στον σχολικό χώρο

E-mail Εκτύπωση PDF

mask1

Σε συνέχεια της με αρ. πρωτ. 118259/ΓΔ4/09-09-20 εγκυκλίου του Υ.ΠΑΙ.Θ. με την οποία σας γνωστοποιήθηκε η αρ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 55339/08-09-20 ΚΥΑ (Β ́ 3780), παρακαλούμε για την πιστή εφαρμογή της και ειδικότερα της παρ. 7 του άρθρου 2 όπου ορίζεται: «Σε περίπτωση που μαθητής δεν τηρεί τις υποχρεώσεις του ως προς την υποχρεωτική χρήση μάσκας (μη ιατρικής ή ιατρικής/χειρουργικής), δεν του επιτρέπεται η είσοδος στη σχολική τάξη και λαμβάνει απουσία, ενώ, εφόσον είναι ανήλικος, παραμένει σε ειδικό χώρο, με τήρηση όσο το δυνατόν επαρκούς απόστασης και των λοιπών μέτρων προστασίας, μέχρι την παραλαβή του από τους γονείς/κηδεμόνες του. Ο ειδικός χώρος ορίζεται με απόφαση του Συλλόγου διδασκόντων, υπό την εποπτεία του Διευθυντή της σχολικής μονάδας. Κατά την άφιξη των γονέων/κηδεμόνων, επισημαίνονται η χρησιμότητα και η αναγκαιότητα της χρήσης μάσκας.»

Για να δείτε το έγγραφο του υπουργείου πατήστε εδώ.

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 18 Σεπτέμβριος 2020 15:14
 

Παροχή προσωπικών λογαριασμών στους μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο

E-mail Εκτύπωση PDF
psd

Με το υπ' αριθ. 39731/Δ2/20-3-2020 έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων ενημερώσαμε τους γονείς/κηδεμόνες σχετικά με την υλοποίηση από το ΥΠΑΙΘ μίας νέας ευέλικτης διαδικασίας παροχής λογαριασμών πρόσβασης (μαθητικούς λογαριασμούς) στους μαθητές και τις μαθήτριες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τη χρήση των υπηρεσιών του Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου. Για όλους τους μαθητές/μαθήτριες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης λειτουργεί μία νέα αυτοματοποιημένη διαδικασία δημιουργίας μαθητικών λογαριασμών ΠΣΔ με ευθύνη του κηδεμόνα.

Παρακαλούνται όσοι μαθητές δεν ολοκλήρωσαν πέρισυ την δημιουργία του σχετικού λογαρισμού να το πράξουν άμεσα.
Όσοι μαθητές δημιούργησαν ήδη λογαριασμό αλλά δεν θυμούνται είτε το user-id τους είτε το password, να επικοινωνήσουν με τον καθηγητή της Πληροφορικής που τους διδάσκει.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ πατήστε εδώ.

Για να δείτε λεπτομερείς οδηγίες με εικόνες για τη δημιουργία λογαριασμών μαθητών/τριών στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο παρακαλώ πατήστε εδώ. (συγγραφέας: Καραβάτα Άρτεμις, Καθηγήτρια Πληροφορικής).

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 18 Σεπτέμβριος 2020 15:12
 

Σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση

E-mail Εκτύπωση PDF

Παρακαλούμε τους γονείς/κηδεμόνες όπως ενημερωθούν γις τις κατηγορίες των μαθητών που εμπίπτουν στην σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση σύμφωνα με το υπ' αριθμ. 121802/2020 έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (ΥΠΑΙΘ) με Θέμα «Οδηγίες προς Διευθυντές και Εκπαιδευτικούς Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης για τη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση κατά το σχολικό έτος 2020-21».

Βάσει των όσων αναφέρονται στο έγγραφο, και με στόχο τον προγραμματισμό, τη διαμόρφωση των αντίστοιχων προγραμμάτων και την άμεση έναρξη υλοποίησης της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης για τις κατηγορίες των μαθητών που εμπίπτουν σε αυτήν, είναι απαραίτητη η καταγραφή των μαθητών/τριών οι οποίοι/ες δεν δύνανται να παρακολουθήσουν με φυσική παρουσία την εκπαιδευτική διαδικασία.

Για το λόγο αυτό, καλούνται οι  γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών όπως ενημερωθούν προκειμένου να προσκομίσουν από Τρίτη 15-09-2020 έως και Παρασκευή 18-09-2020 στο σχολείο τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που βεβαιώνουν ότι εμπίπτουν στις ομάδες αυξημένου κινδύνου, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρου 8 της υπό στοιχεία Δ1α/ΓΠ.οικ.55339/20-8-9-2020 (ΦΕΚ 3780 τΒ ́) ΚΥΑ των Υπουργών Ανάπτυξης, Επενδύσεων, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υγείας, Εσωτερικών, Υποδομών και Μεταφορών.

Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 17 Σεπτέμβριος 2020 16:17
 

Επιμέρους οδηγίες για την χρήση μάσκας από τον ΕΟΔΥ

E-mail Εκτύπωση PDF

 mask

mask2

Παρακάτω θα βρείτε συνδέσμους με συμπληρωματικό υλικό του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας με θέμα: «Μέτρα προφύλαξης από τον ιό SARS-Cov-2 που προκαλεί τη νόσο COVID-19».

Παρακαλούμε να διαβάσετε τα έγγραφα ώστε να ενημερωθεί όλη η εκπαιδευτική κοινότητα (εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς) προκειμένου να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για την πρόληψη κατά της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.

1. Checklist για τους γονείς

2. Checklist για τους μαθητές

3. Οδηγίες (1) για την σωστή χρήση μάσκας

4. Οδηγίες (2) για την σωστή χρήση μάσκας

5. Αφίσα

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 11 Σεπτέμβριος 2020 06:45
 

Οδηγίες γα τη λειτουργία των σχολείων από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας

E-mail Εκτύπωση PDF
eody

Αγαπητοί γονείς και μαθητές,

Σας παρακαλούμε να διαβάσετε προσεκτικά τις παραγράφους που σας αφορούν άμεσα στο επισυναπτόμενο έγγραφο οδηγιών εκδοθέν από τον Ε.Ο.Δ.Υ. στις 31 Αυγούστου 2020.

Είναι σημαντικό οι μαθητές μας να έχουν ενημερωθεί πριν την έναρξη του σχολείου στις 14 Σεπτεμβρίου. Θα ακολουθήσει φυσικά και σχετική ενημέρωση των μαθητών από του καθηγητές τους για θέματα σχετικά με τον COVID-19 και την μαθητική συμπεριφορά καθώς και για τους νέους κανόνες στον σχολικό χώρο.

Ευχόμαστε σε όλους μια καλή και δημιουργική σχολική χρονιά!

Οδηγίες ΕΟΔΥ σχετικά με τη λοίμωξη από τον νέο κορωνοϊό SARS–CoV-2 (COVID-19)

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 11 Σεπτέμβριος 2020 06:46
 

Απαλλαγή από το μάθημα των Θρησκευτικών

E-mail Εκτύπωση PDF
thriskeftika

Παρακαλούνται οι γονείς όπως ενημερωθούν από τη συνημμένη εγκύκλιο Φ1/104795/ΓΔ4/10-8-2020/Υ.ΠΑΙ.Θ., με θέμα «Ρύθμιση μαθητικών θεμάτων», σχετικά με τη διαδικασία της απαλλαγής από το μάθημα των Θρησκευτικών.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, καλούνται οι γονείς/κηδεμόνες που επιθυμούν την απαλλαγή των παιδιών τους από το μάθημα των Θρησκευτικών να υποβάλλουν την κάτωθι υπεύθυνη δήλωση συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη εις διπλούν (μία για κάθε γονέα). Οι δηλώσεις αυτές με βεβαιωμένο το γνήσιο της υπογραφής θα προσκομίζονται στο σχολείο.

Λήξη προθεσμίας υποβολής: 14η Σεπτεμβρίου.

Υπεύθυνη Δήλωση Απαλλαγής από τα Θρησκευτικά

Εγκύκλιος Φ1/104795/ΓΔ4/10-8-2020, Υ.ΠΑΙ.Θ

Σημείωση: Η ισχύς της χορήγησης απαλλαγής είναι ετήσια και ανανεώνεται για κάθε σχολικό έτος με την ίδια διαδικασία.

Υπενθυμίζουμε ότι είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας στο χώρο του σχολείου.

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 11 Σεπτέμβριος 2020 06:46
 

Διαδικασίες και ολοκλήρωση εγγραφών μαθητών/τριών στο σχολείο μας για τη σχολική χρονιά 2020-21

E-mail Εκτύπωση PDF

e-eggrafes

Αγαπητοί γονείς – κηδεμόνες,

Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με το άρθρο 9 της Υ.Α. 7994/ΓΔ4 (ΦΕΚ 2005, τ.Β΄- 31-05-2019), για την ολοκλήρωση των εγγραφών των μαθητών μας για το σχολικό έτος 2020-2021, θα πρέπει να προσκομίσετε στο σχολείο από την Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2020 έως και  την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2020 δικαιολογητικά όπως αναφέρονται στο επισυναπτόμενο αρχείο:

Πληροφορίες και δικαιολογητικά για την ολοκλήρωση εγγραφών

Υπεύθυνη Δήλωση

Οι γονείς/κηδεμόνες μπορούν είτε να προσέλθουν στο σχολείο 9:00-12:00 (υποχρεωτική η χρήση μάσκας όσο βρίσκονται στο χώρο του σχολείου) για την υποβολή των δικαιολογητικών, είτε να τα αποστείλουν συνημμένα με email στην ηλεκτρονική διεύθυνση του σχολείου Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε και τηλεφωνικά στο 210-6624662.

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 11 Σεπτέμβριος 2020 06:47
 

Ενημέρωση γονέων/κηδεμόνων σχετικά με την ηλ. εφαρμογή e-eggrafes

E-mail Εκτύπωση PDF
 e-eggrafes

Σας ενημερώνουμε ότι οι εγγραφές-ανανεώσεις εγγραφών-μετεγγραφές των μαθητών/τριών στα Δημόσια Λύκεια, Α΄, Β΄, Γ΄ τάξη ημερησίου και Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξη εσπερινού, (ΓΕ.Λ./ΕΠΑ.Λ.) για το σχολικό έτος 2020-21 θα πραγματοποιηθούν ηλεκτρονικά μέσω της εφαρμογής e-εγγραφές. Προκειμένου να αποφευχθούν εγκαίρως τυχόν προβλήματα, σας παρακαλούμε όπως διαβάσετε τις παρακάτω οδηγίες: 

Γενικές Οδηγίες για τις ηλεκτρονικές εγγραφές

Για τις λεπτομέρειες της διαδικασίας και της έναρξης λειτουργίας της εφαρμογής, θα ενημερωθείτε με νεότερη ανάρτηση.

Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας προκειμένου να πραγματοποιηθούν απρόσκοπτα οι εγγραφές των μαθητών/τριών για το σχολικό έτος 2020-21.

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 11 Σεπτέμβριος 2020 06:47
 


Σελίδα 1 από 10
Ulti Clocks content

Θετικές Επιστήμες

Σχολικά Προγράμματα

Εργασίες Μαθητών-Έντυπα

Βιωματικές Δράσεις

Συνδεδεμένοι Χρήστες

Έχουμε 12 επισκέπτες συνδεδεμένους