2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΡΩΠΙΟΥ

Σπύρου Δάβαρη & Ύδρας, Κορωπί 19400

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς

Παρουσίαση εργασιών και δραστηριοτήτων Erasmus ΚΑ2 2020-2022 του σχολείου μας σε συνεργασία με το Collège Paul Verlaine

E-mail Εκτύπωση PDF

Η ομάδα μας ονομάζεται Francophones. Για την χρονιά 2020-21 συμμετείχαν 20 περίπου μαθητές και μαθήτριες των τμημάτων Β1 , Β2 και τέσσερις καθηγητές. Επικοινωνήσαμε διαδικτυακά με τους μαθητές, μαθήτριες και καθηγητές του Collège Paul Verlaine που ονομάζονται Ρhilellènes και συναποφασίσαμε να αναπτύξουμε το πρότζεκτ με τίτλο «Είμαστε όλοι ξένοι».

Στην Ελλάδα χρησιμοποιήσαμε την πλατφόρμα Webex για την πραγματοποίηση 11 διαδικτυακών συνεδριών, διάρκειας 1 ώρας και 30 λεπτών η κάθε μια. Με τους γάλλους Ρhilellènes επικοινωνήσαμε μέσα από την πλατφόρμα e-twinning και δημοσιεύσαμε εργασίες μας στο twinspaces.

Aπό κοινού χρησιμοποιήσαμε εργαλεία τεχνολογίας, πληροφορίας και επικοινωνιών (ΤΠΕ), ποικίλες θεατρικές τεχνικές και άλλες δυνατότητες που προσφέρει το Erasmus ΚΑ2 και έτσι, δόθηκε η δυνατότητα στους μαθητές μας να αποκομίσουν παιδαγωγικά, κοινωνικά και πολιτισμικά οφέλη.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο δόθηκε στους μαθητές η δυνατότητα να μοιραστούν τις απόψεις τους, να αυτοσχεδιάσουν, να εξασκηθούν στη γαλλική γλώσσα, να γνωρίσουν διαφορετικά εκπαιδευτικά συστήματα, ανακαλύπτοντας τον Ευρωπαϊκό πολιτισμό, και να δημιουργήσουν φιλίες, ελπίζοντας ότι θα υπάρξουν και οι ταξιδιωτικές εμπειρίες που μας στέρησε η πανδημία Covid-19.

Για να διάβάσετε περισσότερα πατήστε εδώ

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 08 Σεπτέμβριος 2023 08:35  
Ulti Clocks content

Θετικές Επιστήμες

Συνδεδεμένοι Χρήστες

Έχουμε 2 επισκέπτες συνδεδεμένους