2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΡΩΠΙΟΥ

Σπύρου Δάβαρη & Ύδρας, Κορωπί 19400

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς
Γαλλικά

Ημέρα Ευρωπαϊκών Γλωσσών

E-mail Εκτύπωση PDF

European Language Day

Το  2ο Γυμνάσιο δημοσιεύει ένα ποίημα που δημιούργησε στα γαλλικά, εμπνευσμένο από το ποίημα Καλλιπάτειρα του Λορέντζο Μαβίλη, το οποίο απηύθυνε στους παρτενέρ του στο Collège Paul Verlaine στο Παρίσι.

Για να διαβάσετε το ποίημα πατήστε εδώ.

 

1ο Βραβείο στο Διαγωνισμό Γαλλοφωνίας 2018

E-mail Εκτύπωση PDF

Francophonie 2018 Prix

Francophonie 2018 Diploma

Στο Διαγωνισμό Γαλλοφωνίας, το σχολείο μας για μία ακόμη φορά διακρίθηκε κερδίζοντας το 1ο Βραβείο στην κατηγορία των Γυμνασίων. Ο Διαγωνισμός διοργανώθηκε από Tο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος και την Υπηρεσία Συνεργασίας και Μορφωτικής Δράσης της Γαλλικής Πρεσβείας σε συνεργασία με τις γαλλόφωνες Πρεσβείες στην Ελλάδα.

Το φετινό θέμα αφορούσε την προστασία του πλανήτη, την αειφόρο ανάπτυξη, τον πράσινο τουρισμό, καθώς και τη διαιώνιση των πατροπαράδοτων γνώσεων γύρω από τα φυτά, τις θεραπευτικές …αλλά και τις μαγικές τους ιδιότητες!

Μια ομάδα μαθητών υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας των Γαλλικών, κυρίας Π. Ρεντζεποπούλου, κατασκεύασε το δικό της ηλεκτρονικό φυτολόγιο παίρνοντας μέρη από διάφορα φυτά, συνέθεσε τα δικά της φανταστικά φυτά, τα φωτογράφισε και τα ζωγράφισε με τη βοήθεια της καθηγήτριάς  των εικαστικών, κυρίας  Ε. Ζαμπούνη. Η ομάδα έδωσε ονόματα με βάση την  ετυμολογία λέξεων από τα αρχαία ελληνικά όπως της ζητήθηκε, τα περιέγραψε και εξήγησε τις μαγικές τους ιδιότητες.

Η βράβευση πραγματοποιήθηκε στο Γαλλικό Ινστιτούτο στις 15 Μαρτίου 2018. 

Ευχαριστούμε το Δήμο Κρωπίας και τη Σχολική Επιτροπή για τη δωρεάν μετακίνηση.

Πατήστε τους παρακάτω συνδέσμους για να δείτε τα αντίστοιχα αρχεία.

Λίστα συμμετεχόντων μαθητών του σχολείου μας

Λίστα βραβείων του Διαγωνισμού Γαλλοφωνίας 2018

Πρόγραμμα της 15ης Μαρτίου 2018, ημέρα βράβευσης

Ηλεκτρονικό Φυτολόγιο 

Francophonie 2018 Concours Αξίζει ένα μεγάλο Μπράβο στους μαθητές και στις μαθήτριές μας καθώς και στις άξιες καθηγήτριες κ. Π. Ρεντζεποπούλου και κ. Ε. Ζαμπούνη που τους ενέπνευσαν και τους καθοδήγησαν για την τόσο τιμητική διάκριση του 1ου Πανελλαδικού βραβείου!!! Francophonie 2018 img2 Francophonie 2018 img1

Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 22 Μάρτιος 2018 17:55
 

Επίσκεψη στο Γαλλικό Ινστιτούτο

E-mail Εκτύπωση PDF

Je parle francais

Την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017, τα γαλλόφωνα τμήματα της Α΄ Γυμνασίου, πήγαμε στο Γαλλικό Ινστιτούτο με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κινούμενων σχεδίων, και παρακολουθήσαμε  ταινίες μικρού μήκους, από διάφορες χώρες της Ευρώπης που είχαν όμορφα νοήματα και συναισθήματα. Μετά την προβολή φάγαμε το κολατσιό μας στα τραπεζάκια της πανέμορφης αυλής  και του bistrot, και με την κυρία Λεβαντή στο πιάνο, χαρίσαμε σε όλους τους παρευρισκόμενους χαρούμενα τραγούδια. Νιώσαμε πολύ όμορφα και οικεία στον φιλοξενο χώρο. Η παρουσία των κυρίων Γεωργάκη, Μπιλάλη, και Σιάγκρη, ήταν σημαντική για να νιώθουμε άνετα και προστατευμένα, και η κυρία Ρεντζεποπούλου, δέχτηκε πολλά συγχαρητήρια από την Μορφωτική Ακόλουθο της Γαλλικής Πρεσβείας κυρία Florence Saint-Ygnant, για την πολύ καλή συμπεριφορά, και την παρουσία μας στο χώρο.

French Institute

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 15 Νοέμβριος 2017 08:24
 

Θέματα Γαλλικών-Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας

E-mail Εκτύπωση PDF

                                  french

Παρακαλώ πατήστε τους παρακάτω συνδέσμους για να δείτε παλαιότερα θέματα ανά επίπεδο:

Α1 & Α2

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας (ΚΠγ), ακολουθήστε τους συνδέσμους:

http://rcel2.enl.uoa.gr/kpg/

https://www.minedu.gov.gr/exetaseis-2/eggrafa-kpg

Πληροφορίες σχετικά με τον τόπο καθώς και ημερομηνίες διεξαγωγής των εξετάσεων θα δοθούν μόλις ανακοινωθούν από την αρμόδια αρχή. 

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 13 Σεπτέμβριος 2017 09:19
 

Οδοιπορικό στο Παρίσι

E-mail Εκτύπωση PDF
maria callas
Πατήστε εδώ για να δείτε μια ενδιαφέρουσα εργασία για τα γαλλικά, από την παιδαγωγική ομάδα Σκασιαρχείο για ενημέρωση και πληροφόρηση των μαθητών μας.
 
Το μικρό αυτό οδοιπορικό αναζητά τα ίχνη, όσα έχουν απομείνει, της παρουσίας των Ελλήνων στις όχθες του Σηκουάνα και για την ακρίβεια στα όρια του Παρισιού.
 
Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 06 Σεπτέμβριος 2017 08:40
 


Ulti Clocks content

Θετικές Επιστήμες

Σχολικά Προγράμματα

Εργασίες Μαθητών-Έντυπα

Βιωματικές Δράσεις

Συνδεδεμένοι Χρήστες

Έχουμε 7 επισκέπτες συνδεδεμένους