2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΡΩΠΙΟΥ

Σπύρου Δάβαρη & Ύδρας, Κορωπί 19400

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς
Σχολικός Κανονισμός

Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας Σχολικής Μονάδας

E-mail Εκτύπωση PDF
school rules

Ο όρος «σχολικός κανονισμός» περικλείει ένα σύνολο κανόνων που απορρέουν είτε από  τη σχολική νομοθεσία είτε είναι αποφάσεις του Συλλόγου διδασκόντων και έχουν ως βασικό σκοπό την οριοθέτηση ενός χώρου στον οποίο θα συνεργάζονται δημιουργικά όλοι οι παράγοντες της σχολικής κοινότητας, καθηγητές, μαθητές, γονείς με απώτερο στόχο την ομαλή λειτουργία της σχολικής μας μονάδας.

Αποσκοπούν επίσης να περιγράψουν όχι μόνο τις υποχρεώσεις, αλλά και να προφυλάξουν τα δικαιώματα των μαθητών, κυρίως, τόσο στις μεταξύ τους σχέσεις όσο και στις σχέσεις τους με τους φορείς του Σχολείου. Η σχολική μονάδα πρέπει να είναι ευνομούμενη ομάδα, για να έχει  αποτελεσματικότητα και να αποτελεί για τους μαθητές παράδειγμα δημοκρατικής λειτουργίας και πρότυπο δημοκρατικής αγωγής.

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι σύμφωνα με το υπ’ αριθ. 5163/23.03.23 έγγραφο της ΔΔΕ Ανατ. Αττικής και κατόπιν της υπ΄αριθμ. 13423/ΓΔ4 υπουργικής απόφασης «Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης» (ΦΕΚ 491/τΒ/09-02-2021),  εγκρίθηκε ο Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας του σχολείου μας για το σχολικό έτος 2022-2023. 

Για να δείτε τον εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας του σχολείου, πατήστε εδώ.

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 24 Μάρτιος 2023 10:12
 


Ulti Clocks content

Θετικές Επιστήμες

Συνδεδεμένοι Χρήστες

Έχουμε 4 επισκέπτες συνδεδεμένους