2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΡΩΠΙΟΥ

Σπύρου Δάβαρη & Ύδρας, Κορωπί 19400

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς
Φυσική

Ένωση Ελλήνων Φυσικών-Ανακοίνωση

E-mail Εκτύπωση PDF

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για δυο σημαντικές δραστηριότητες της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών. Την εκδήλωση προς τιμήν  της αστροφυσικού κας Κουστένη στο Ίδρυμα Ευγενίδου στις 30 Μαΐου 2017 καθώς επίσης και για το Θερινό  Σχολείο που αφορά μαθητές και  θα πραγματοποιηθεί στην Καρδαμύλη από τις 19-23 Ιουνίου 2017.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε στα επισυναπτόμενα αρχεία.

Πρόσκληση

Θερινό Σχολείο

 

Εργαστηριακές Ασκήσεις Φυσικής

E-mail Εκτύπωση PDF

Physics lab Ασκήσεις Α' Γυμνασίου

 

Ερωτήσεις-Ασκήσεις για Α', Β', Γ' Γυμνασίου

E-mail Εκτύπωση PDF

physics2

Για να δείτε τις σημειώσεις για την Α' Γυμνασίου, πατήστε εδώ.

Για να δείτε τις σημειώσεις για την Β' Γυμνασίου, πατήστε εδώ.

Για να δείτε τις σημειώσεις για την Γ' Γυμνασίου, πατήστε εδώ.

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 12 Σεπτέμβριος 2017 07:35
 

Διαγωνισμός Odysseus II

E-mail Εκτύπωση PDF

Ο διαγωνισμός Odysseus II είναι ένας πανευρωπαϊκός διαγωνισμός ο οποίος απευθύνεται σε μαθητές ηλικίας 7-22 ετών. Σχεδιάστηκε με σκοπό να εμπλέξει νέους ανθρώπους με ταλέντο και ενδιαφέρον για τις φυσικές επιστήμες. Ο διαγωνισμός προκαλεί τους νέους στην Ευρώπη να σπρώξουν τα όρια της γνώσης τους ανακαλύπτοντας απαντήσεις σε θέματα σχετικά με δορυφόρους και διαστημόπλοια μέχρι την αστροβιολογία και τα διαπλανητικά ταξίδια. Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από μια ομάδα 14 εταίρων από 11 ευρωπαϊκές χώρες και χρηματοδοτείται από το ερευνητικό και καινοτόμο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Horizon 2020.  

Το έργο Διαγωνισμός Νεολαίας για το Διάστημα ? Odysseus ΙΙ στοχεύει να εμπνεύσει νέους ανθρώπους από όλη την Ευρώπη και να εστιάσει το ενδιαφέρον τους στην εξερεύνηση του διαστήματος μέσω μιας σειράς από εκπαιδευτικές δραστηριότητες, οι οποίες συνδυάζουν επιστημονική μάθηση με πρακτικές εμπειρίες. Μέσω της διοργάνωσης ενός διασκεδαστικού εκπαιδευτικού διαγωνισμού, που θα λάβει χώρα σε πολλούς γύρους και θα εστιαστεί σε όλους τους μαθητές και φοιτητές της Ευρώπης, όπου κι αν ζουν και ανεξάρτητα από το πολιτισμικό τους υπόβαθρο και τη γλώσσα που μιλάνε, το έργο στοχεύει να ενθαρρύνει την ανάπτυξη καλά εκπαιδευμένων επιστημόνων, μηχανικών και τεχνικών σε τομείς σχετικούς με τις προτεραιότητες της πολιτικής της ΕΕ για το διάστημα.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ ή επισκεφθείτε την ιστοσελίδα http://www.odysseus-contest.eu/el/ .

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 29 Νοέμβριος 2016 08:31
 

Διαγωνισμός Αστρονομίας & Διαστημικής 2018

E-mail Εκτύπωση PDF
astronomy

Σας ενημερώνουμε ότι το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και η Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος προκηρύσσει τον 23ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Αστρονομίας και Διαστημικής 2018 για το σχολικό έτος 2017-2018. 

Δηλώσεις συμμετοχής στο διαγωνισμό μπορούν να υποβάλουν οι μαθητές και οι μαθήτριες στους Διευθυντές των Γυμνασίων και των Λυκείων τους μέχρι την 26η Ιανουαρίου 2018.

Για περισσότερες πληροφορίες, πατήστε εδώ.

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 29 Νοέμβριος 2017 11:58
 


Ulti Clocks content

Σχολικά Προγράμματα

Εργασίες Μαθητών-Έντυπα

Βιωματικές Δράσεις

Συνδεδεμένοι Χρήστες

Έχουμε 7 επισκέπτες συνδεδεμένους