2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΡΩΠΙΟΥ

Σπύρου Δάβαρη & Ύδρας, Κορωπί 19400

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς

Συμμετοχή & διάκριση στο διαγωνισμό Γαλλοφωνίας 2014-2015

E-mail Εκτύπωση PDF

Η κρυφή επιθυμία των Καρυάτιδων


Η ιστορία σε κόμικ «Η κρυφή επιθυμία των Καρυάτιδων» από τους μαθητές που συμμετέχουν στη Γαλλοφωνία και τις καθηγήτριες κα Ρεντζεποπούλου και κα Κελαϊδή, έχει σκοπό να παροτρύνει Γάλλους μαθητές Γυμνασίου να επισκεφθούν τη χώρα μας για ένα εκπαιδευτικό ταξίδι.

kariatides Για να το καταφέρουν αυτό οι Έλληνες μαθητές δημιουργούν μια εργασία  συνδυάζοντας φωτογραφίες και ζωγραφιές που έχουν τραβήξει ή ζωγραφίσει οι ίδιοι. Σε αυτήν την ιστορία τους περιγράφουν μια επίσκεψή τους στο μουσείο της Ακρόπολης η οποία είχε απρόβλεπτο αποτέλεσμα. Καθώς οι μαθητές θαύμαζαν τις πανέμορφες Καρυάτιδες, ένα παιδί φταρνίστηκε την ώρα που ένα άλλο έπαιξε με την τρομπέτα του και μια συμμαθήτριά τους τράβηξε φωτογραφία με φλας. 

Τότε ξαφνικά οι Καρυάτιδες ζωντάνεψαν και απόρησαν αν μπορούσαν να τις ακούσουν τα παιδιά. Τους είπαν ότι τους λείπει η αδελφή τους στο Λονδίνο και γι? αυτό οι μαθητές τους υποσχέθηκαν πως θα τις βοηθήσουν. Οι μαθητές εντελώς τυχαία βρήκαν ένα φυλαχτό, το gri-gri, που είχε μαγικές ιδιότητες και ήθελαν να συνεργαστούν με τους Γάλλους φίλους τους ώστε να ελευθερώσουν την έκτη Καρυάτιδα που βρισκόταν στο Λονδίνο.

Το θέμα που αναδεικνύεται είναι ότι ένα έργο τέχνης που αποτελεί εθνική κληρονομιά δεν μπορεί να διαχωρίζεται από το σύνολο, εφόσον αποτελεί μια ολότητα.

Το έργο μας διακρίθηκε στο διαγωνισμό Γαλλοφωνίας κερδίζοντας ένα laptop και έναν βιντεοπροβολέα. Συγχαρητήρια στους συμμαθητές μας!

Πατήστε εδώ για να το δείτε στα Γαλλικά.

Πατήστε εδώ για να δείτε τη μετάφρασή του στα Ελληνικά.

Σας αφήνουμε να το απολαύσετε!

Επιμέλεια κειμένου: Καλαϊτζόγλου Μαρία & Αγάλια Θεοφανία

Ηλεκτρονική επιμέλεια: Αποστολάκη Όλγα

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 11 Σεπτέμβριος 2015 06:10  
Ulti Clocks content

Θετικές Επιστήμες

Σχολικά Προγράμματα

Εργασίες Μαθητών-Έντυπα

Βιωματικές Δράσεις

Συνδεδεμένοι Χρήστες

Έχουμε 9 επισκέπτες συνδεδεμένους