2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΡΩΠΙΟΥ

Σπύρου Δάβαρη & Ύδρας, Κορωπί 19400

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς

10η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού-Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2023

E-mail Εκτύπωση PDF

sports day

      IMG 20231005 095223

IMG 20231005 095224

Η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού καθιερώθηκε με απόφαση του υπουργείου παιδείας και διεξάγεται συνήθως την 1η Δευτέρα του Οκτωβρίου.
Η προώθηση της δημιουργικότητας μέσω του αθλητισμού, η προαγωγή της υγείας και ευεξίας, η ενθάρρυνση της κοινωνικής ενσωμάτωσης και της ανάπτυξης κοινωνικών δεξιοτήτων, καθώς και η σύνδεση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες αποτελούν τους στόχους του εορτασμού της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού.
Σε κάθε σχολική μονάδα, η εμπλοκή όλων των εκπαιδευτικών και η ανάπτυξη συνεργασιών μεταξύ τους προσδίδει αναμφισβήτητα προστιθέμενη αξία στον κοινό- με όλα τα σχολεία της Ευρώπης- εορτασμό του σχολικού αθλητισμού και συμβάλλει καθοριστικά στην προαγωγή κοινών πολιτιστικών και κοινωνικών αξιών.
Κεντρικός στόχος της ημέρας είναι η ενεργοποίηση των μαθητών/τριών για συμμετοχή τους σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις. Ο συνδυασμός ψυχαγωγίας και άσκησης οδηγεί στην απόκτηση ενός υγιούς τρόπου ζωής και στη βελτίωση της φυσικής κατάστασης των μαθητών/τριών, αποβάλλοντας την αδράνεια και την υποκινητικότητα, που αποτελούν τις κύριες αιτίες αύξησης της παχυσαρκίας στους νέους σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες.
Βιώνοντας μια μοναδική εμπειρία άθλησης και αναψυχής όπου, οι μαθητές αποκομίζουν σημαντικά οφέλη για το σώμα και το πνεύμα τους, αυτή την ημέρα το σχολείο μας επέλεξε να δραστηριοποιηθεί στο αθλητικό κέντρο ‘’ΛΕΟΝΤΑΡΙΟ’’ στο Γέρακα όπου τα αθλητικά δρώμενα στέφθηκαν με επιτυχία.

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 23 Οκτώβριος 2023 07:29  
Ulti Clocks content

Θετικές Επιστήμες

Συνδεδεμένοι Χρήστες

Έχουμε 3 επισκέπτες συνδεδεμένους