2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΡΩΠΙΟΥ

Σπύρου Δάβαρη & Ύδρας, Κορωπί 19400

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς

Βραβείο μαθήτριας Δήμητρας Καρελιώτη

E-mail Εκτύπωση PDF

Logotexnikos-KL 2

laskaridi

Logotexnikos-KL 1 

Με χαρά σας ανακοινώνουμε  ότι  η μαθήτρια του σχολείου μας  Δήμητρα Καρελιώτη διακρίθηκε στον 8ο Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό στη μνήμη Καίτης Λασκαρίδη και έλαβε το 1ο Βραβείο Γυμνασίου. Θερμά συγχαρητήρια!

Το βραβευθέν κείμενο μπορείτε να το διαβάσετε εδώ.

Το βίντεο της τελετής απονομής των βραβείων θα έχετε την ευκαιρία να το παρακολουθήσετε στον παρακάτω σύνδεσμο https://youtu.be/ZSaBFjiX4Fc

Ο θεσμός του Λογοτεχνικού Διαγωνισμού Πρωτόλειου Διηγήματος καθιερώθηκε στη μνήμη της Καίτης Λασκαρίδου από την Πρόεδρο της Βιβλιοθήκης του Ιδρύματος Μαριλένα Λασκαρίδου το 2000. Απευθυνόταν αρχικά στους μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Νομαρχίας Πειραιά. Η ανταπόκριση όμως που βρήκε στα παιδιά οδήγησε το Ίδρυμα στην απόφαση να κάνει τον διαγωνισμό πανελλήνιο από το 2012.

Ο στόχος που υπηρετεί ο διαγωνισμός, και για τον οποίο χαίρει της υποστήριξης του Υπουργείου Παιδείας, είναι να ενισχύσει την αυτοέκφραση των εφήβων και να υποστηρίξει το μάθημα της Λογοτεχνίας και της Έκθεσης στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται κάθε χρόνο, το θέμα είναι ελεύθερο και δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι μαθητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όλων των σχολείων της Ελλάδας. Απονέμονται τρία βραβεία στο Γυμνάσιο και τρία στο Λύκειο, συνοδευόμενα από αντίστοιχο χρηματικό έπαθλο. Η Κριτική Επιτροπή αποτελείται από προσωπικότητες του χώρου της λογοτεχνίας και της εκπαίδευσης, καθώς και εκπροσώπους του Ιδρύματος.

Για την προκήρυξη του 9ου Πανελλήνιου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού πατήστε εδώ.

H προθεσμία υποβολής των συμμετοχών για τoν 9ο Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Πρωτόλειου Διηγήματος στη μνήμη Καίτης Λασκαρίδη, ορίζεται η  31η Μαΐου 2021.

Για να διαβάσετε τα βραβευθέντα κείμενα του φετινού Διαγωνισμού, καθώς και τη σύνθεση της Κριτικής Επιτροπής, πατήστε εδώ.

Ανακοινώσεις και βίντεο σχετικά με τον Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό παρελθόντων ετών μπορείτε να βρείτε εδώ.

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 19 Ιανουάριος 2021 13:26  
Ulti Clocks content

Θετικές Επιστήμες

Σχολικά Προγράμματα

Εργασίες Μαθητών-Έντυπα

Βιωματικές Δράσεις

Συνδεδεμένοι Χρήστες

Έχουμε 2 επισκέπτες συνδεδεμένους